ALIPLAST ALGEMENE GARANTIE

Uitgesloten van garantie:

 1. Vrijwillige, opzettelijke of door zware fout veroorzaakte of aangebrachte schade
 2. Schade veroorzaakt door Natuurlijke rampen (overstroming, extreme hagel,…), Directe of indirecte gevolgen van ontploffing of warmteontwikkeling boven de 80°C, Giftige, explosieve of corrosieve producten.
 3. Schade ten gevolge van het niet naleven van de regels van goed vakmanschap die als basis dienen voor de goedkeuring van de gewaarborgde producten, profiel en materialen
 4. Schade ten gevolge van aangebrachte fundamentele wijzigingen aan de gewaarborgde producten, profielen of materialen.
 5. Schade te wijten aan het reinigen met vloeistoffen of door aanraking met vloeistoffen of materialen waartegen de coating niet chemisch bestand is, en ten gevolgen van constructiefouten of – herstellingen
 6. Indirecte of immateriele schade (vb waardevermindering,…)
 7. Schade te wijten aan onoordeelkundig gebruik van de behandelde producten, structuren of materialen, of gebruik van de producten, structuren of materialen waarvoor ze niet bestemd zijn.
 8. Niet-verantwoorde vertraging in de uitvoering van herstellingen of eventuele preventieve bijwerkingenwelke besloten werden ingevolge inspecties, controles of testen.
 9. Schade ten gevolge van onafgebroken, of abnormale onderdompeling in waterige oplossingen.
 10. De gehele of gedeeltelijke vervanging van de behandelde profielen, structuren of materialen of onderdelen ervan.
 11. De structuren waarvan niet door facturen kan aangetoond worden dat het aanbrengen van de coating bij Aliplast n.v. heeft plaats gevonden.
 12. Rechtstreekse of onrechtstreekse schade ten gevolge van scheur-, barst-, en corrosievorming van objecten, structuren of materialen welke na het aanbrengen van de coating vervormd of gebogen zijn.
 13. Schade te wijten aan één of meerdere galvanische koppels veroorzaakt door aanwending en/of legeringen dewelke niet compatibel zijn met het substraat (koper, lood, zink, enz)

 

Aliplast kleurgarantie en onderhoudsvoorschriften

Aliplast levert op verzoek een attest dat bevestigt dat de poedercoating of laklaag, gecertificeerd is door het Europees kwaliteitslabel Qualicoat, gedekt is door de 15 jarige maritieme garantie.

In maritieme gebieden wordt materiaal blootgesteld aan extreme weersomstandigheden: wind, zand, zout, zeewater,… Aliplast neemt deze harde klimatologische situaties als norm en biedt een kwalitaiteve garantie op zijn lakwerk van 15 jaar.

Deze garantie kan enkel geboden worden omdat Aliplast alle stappen van het lakproces in eigen huis uitvoert. Daardoor controleren ze het ganse kwaliteitsproces zelf.

Deze kleur garantie dekt tegen volgende gebreken:

 • Onthechting, schilfering en blaasvorming
 • Corrosie: behalve veroorzaakt door plooien en/of vervorming na applicatie van de coating
 • Verkrijting, verkleuring en glansverlies welke de vooropgestelde toleranties, volgens de qualicoat voorschriften, overschrijden.
 • Filiforme corrosie

Niet gedekte beschadiging aan de coating ten gevolge van:

 • Veroudering, slijtage of abnormaal gebruik
 • Vervorming van het steunoppervlak
 • Oorzaken van mechanische oorsprong
 • Belangrijke en zware thermische schokken of stoten
 • Wrijving van stompe voorwerpen of objecten
 • Onoordeelkundige waterhuishouding van het concept
 • Agressieve milieuomstandigheden
 • Schade die het normaal esthetisch aspect van het werk niet beïnvloeden

 

Zeer recent geeft Aliplast, als enige aluminium profiel leverancier, hier bovenop een 25 jaar kleurvastheid garantie op de kleurlijnen TC en PT ! Dit doen ze als trendsetter in het poederlakken van aluminium profielen.

De specifieke voorwaarden hiervoor zijn vrij opvraagbaar.

 

Onderhoudstip:

Het best reinigt u uw aluminium schrijnwerk samen met het glas. Maak hiervoor gebruik van lauw water, een zachte spons en een neutrale , niet krassende zeep. Dit 2 à 4 keer per jaar herhalen al naargelang de locatie.

Indien gewenst kan Alu-Xtra u gespecialiseerde onderhoudsproducten aanleveren tegen gunsttarieven